Подкрепа на малките и средни предприятия - осигуряване на безопасност в условията на COVID

info 06 ноември 2020 г.

През месец ноември 2020 г. се очаква отварянето на мярка BG16RFOP002-2.088 „Адаптиране на дейността на МСП в контекста на COVID-19“, финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.
 
Фокусът на процедурата е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в съответствие със специфичната цел на Инвестиционен приоритет 2.2. от Приоритетна ос 2 на ОПИК, с цел осигуряване на подкрепа на МСП за адаптиране на условията на труд с цел създаване на безопасна и отговаряща на предизвикателствата от пандемията работна среда в предприятията.
Очакваните резултати от подкрепата по процедурата се изразяват в създаване на безопасни и здравословни условия на труд в МСП, адаптирани спрямо предизвикателствата, свързани с пандемията COVID-19.   
 

Съгласно условията на мярката, предмет на обществено обсъждане, българските микро, малки и средни предприятия ще могат да получат до 70 % съфинансиране за разходи за ДМА, ДНА, СМР, материали и консумативи, свързани с осигуряване на колективни средства за защита, оборудване за хигиенизиране и дезинфекция, и с реорганизация и адаптиране на работните процеси.
Кандидатстването се очаква да се осъществи чрез електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата (ИСУН 2020) от ЕС в България.

Повече за проекта на мярката можете да прочетете: тук.

Източници: www.opic.bg