Готова е предварителната оценка на проектите за общински пътища по подмярка 7.2

info Приключи предварителният ранкинг на проектите за строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински пътища, и съоръженията и принадлежностите към тях бяха подадени по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020.

В периода за прием по подмярка 7.2 за общински пътища, съоръжения и принадлежности към тях бяха подадени общо 188 проекта за 941 625 167,08 лева. След оценка за съответствие с критериите за подбор на последващо разглеждане подлежат 61 проекта. Финансовата помощ за проектите, които ще бъдат разгледани, е 312 149 110,70 лева при определен със заповед на министъра на земеделието и храните бюджет от 150 милиона евро.

Ранкингът е извършен публично в присъствието на представители на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП), които наблюдаваха процеса на оценяването. Всички проекти са оценени съгласно изискванията на Наредба 12 от 25.07.2016 г. за прилагане на подмярка 7.2. Съответствието с критериите за оценка се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към заявлението документи. Проектите се класират според получените при оценката точки и се одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.

Кандидатите по подмярка 7.2 за тази дейност могат да направят индивидуална справка за броя получени точки, включително и по отделните критерии за подбор, на следния линк: http://www.prsr.bg/proekti/index.html

В случай на несъгласие с получения брой точки от предварителната оценка по критериите за подбор, кандидатите могат да подадат аргументирани писмени възражения до 30 декември 2016 г. (включително) в деловодството на ДФ „Земеделие” в София.

Източник: Държавен фонд „Земеделие“ - РА