Стимулиране внедряването на иновации

по ОПИК - от 13.12.2019 г.

Read More

Подкрепа за устойчив бизнес

по ОПРЧР - ос 1 - до 30.09.2020 г.

Read More

Дигитализация на МСП

по ОПИК - в началото на 2020 г.

Read More

Да бъдем равни с другите европейски народи

зависи само от нашите задружни усилия

Васил Левски
 
 

Над 17 000 ученици ще се обучават в реновирани сгради по ПРСР 2014-2020 г.
04 юли 2019 г. Още 22 общински средни и основни училища, както и професионални гимназии, ще бъдат обновени по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Допълнителните средства, които ще бъдат инвестирани в училищата в селските райони, са в ...
Още ...
95% от къщите за гости функционират по предназначение
11 юли 2019 г. През последните 2 седмици на месец юни, екипи на Държавен фонд „Земеделие“ провериха общо 295 къщи за гости – 288 в мониторингов период и 7 в извън мониторингов период, по сигнали на журналисти. Проверките се извършиха в присъствието на медиите“. Това обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която заедно с ръководството на Държавен фонд ...
Още ...
Започва прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020
28 юни 2019 г. От 28.06.2019 г. до 30.09.2019 г. ще продължи приемът на проектни предложения по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от ПРСР 2014 - 2020 г. Общият размер на средствата, които се предоставят по процедурата за подпомагане на малки земеделски стопанства, възлиза на 43 027 600 лв. Финансовата помощ за един кандидат ...
Още ...

ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПЪТПЪДЪЦИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕСО И ЯЙЦА - екзотичен бизнес но с добри печалби


- Пътпъдъците не са труди за отглеждане
- Пъдпъдъците почти не боледуват, издържат на студ и жега
- Яйцата от пъдпъдък са богати на витамини и минерали
- Месото от пъдпъдъци съдържа много белтъчини

Отглеждането на пъдпъдъци – с този вид стопанство най-често са свързани проектите по Млад фермер от новата Програма за развитие на селските райони. Ако пернатите са обвързани и с био животновъдството, шансовете за успех на проекта се увеличават. По новата ПРСР проектите ще бъдат класирани според техния Стандартен производствен обем – т. нареченото СПО. 800 пъдпъдъци носят максимален брой точки, според таблицата за изчисление на СПО. Минималният е 420 броя птици.

Тази идея може да се финансира по подмярка 6.1 на ПРСР.

 

ОТГЛЕЖДАНЕТО НА БЯЛ ТРЪН - една добра бизнес алтернатива в растениевъдството


Трън или магарешкият трън, както още е известен, се отглежда главно заради семената. Лечебните им свойства са познати отдавна с високото съдържание на силимарин и силибин, вещества, които се използват за възстановяване и лечение на чернодробни заболявания.
Съдържанието на биологично активната ценна съставка силимарин е най-голямо в добре узрелите кафеви семена. След прибирането от полето семената веднага трябва да се почистят и изсушат до нужния стандар-съдържание на 10% влажност.
Няма проблеми с изкупуването на продукцията и това го прави привлекателна култура за правене на бизнес и помага за опазване на естествените му находища.

Тази идея може да се финансира по подмярка 4.1.2 на ПРСР.

 

СЪЗДАВАНЕ НА ЗАНАЯТЧИЙСКИ ЦЕНТЪР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ, свързани с участие на посетители в занятчийски дейности


Изграждане на център за изкуство, местни занаяти и традиции, който да представя културното, историческо и природно наследство на територията.
Обучава хора от всички възрастови граници и етническа пренадлежност за значението на опазването и популяризирането на това наследство. Сезонна и постоянна алтернативна заетост на местните жители. Посетителите в региона ще имат възможността сами да изработят своя сувенир, Изработка на продуктова гама от сувенири и разполагане на търговска площ пред местната туристическа атракция.

Тази идея може да се финансира по подмярка 6.4.1 на ПРСР.

Предпроектно консултиране

 

При предпроектното консултиране на Вашата идея от наша страна, Вие ще можете да разберете дали тя е реално осъществима и по коя програма може да получи финансиране. Ние ще Ви насочим и консултираме за изготвяне на проект.

 

Изготвяне на проект

 

Ние се стремим да обосновем по най-подходящ начин концепцията на нашия клиент.

 

Управление на проекта

 

Отчитане на дейностите по проекта и получаване на безвъзмездната финансова помощ съгласно изискванията на съответната програма.

 

Контакти:

Адрес: София 1000, ул. "Пиротска" 20, ет. 2, офис "Акрима"

Тел.: 0878787366, 0878757366

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.