Най-често допусканите грешки при кандидатстване по подмерки 7.2 и 7.6

info 5 октомври 2017 г. 

Във връзка с очакваните втори приеми по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от ПРСР 2014-2020 Държавен фонд „Земеделие” подготви анализи на най-често допускани грешките при проектни предложения по тези подмерки от първите приеми.

  Основна цел на анализите е подпомагане изготвянето на проектните предложения чрез представянето на обобщена информация на бъдещите кандидати за често допусканите грешки, както и предоставяне на допълнителна информация при подаването на заявленията за подпомагане по съответните подмерки.

   Анализите имат единствено информативен и препоръчителен характер с цел намаляване на срока за разглеждане на заявленията за подпомагане чрез намаление на забележките към проектните предложения.

  На сайта на ДФЗ анализите са публикувани в секция Анализи и статистики от раздел „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“.

 

Източник: ДФ „Земеделие“-РА